Nástroje přístupnosti
Nástroje
přístupnosti
Zvětšit text Zmenšit text Čitelné písmo Stupně šedi Vysoký kontrast Negativní kontrast Světlé pozadí Podtrhnout odkazy Reset
Kontakt

Menu

19. dubna 2024

Středisko denní péče o děti do 3 let,Fr.Malíka/Rok 2023 - vyhodnocení roku rozvoje péče o uživatele a jejich rodinné příslušníky


Středisko denní péče o děti do tří let věku (jesle), ul. Františka Malíka 973 / Rok 2023 – vyhodnocení roku rozvoje péče o uživatele a jejich rodinné příslušníky

Městská správa sociálních služeb v Mostě – příspěvková organizace, si jako motto svého konání v roce 2023 vetkla název "Rok 2023 – rok rozvoje péče o uživatele a jejich rodinné příslušníky". Vedoucí Střediska denní péče o děti do tří let věku (jesle) a Denního dětského rehabilitačního stacionáře, ul. Františka Malíka 973, Bc. Denisa Benešová, DiS., nás seznámila s konkrétními zlepšeními, projekty, v jejím zařízení:

Rekonstrukce chodníků kolem budovy zařízení

  • Položením zámkové dlažby došlo ke zvýšení bezpečnosti pohybu dětí, personálu i ostatních osob kolem budovy zařízení.
  • Došlo tak k eliminaci pádů, které hrozily na původním, betonovém chodníku, který byl značně narušen stářím či přírodními vlivy.

Obnova oblečení pro děti z jeslí

  • Ke zvýšení komfortu dětí z jesliček při jejich pobytu venku přispělo zakoupení nového oblečení od firmy Rabby.cz.
  • Původní oblečení již plně neplnilo svůj účel, a to především v zimním období, kdy dětem neposkytovalo, vzhledem k jeho stáří a opotřebovanosti, dostatečnou ochranu před mrazem či sněhem. Poskytnutím sponzorského daru od společnosti Severočeské doly, a.s. ve výši 120. 000,- Kč, bylo možné nahradit původní oblečení, novým, plně vyhovujícím.

Nové pískoviště s herní plochou

  • Vybudování nového pískoviště s herní plochou a jeho využití bude přínosem v rozvoji v oblasti jemné či hrubé motoriky, fantazie nebo také kreativity u dětí z jesliček i stacionáře.
  • Nové pískoviště zpříjemňuje dětem trávení času při pobytu na zahradě.

Nové herní prvky

  • Ke zvelebení zahrady zařízení dopomohlo postavení nových herních prvků jako například dětské dřevěné autoobchůdky nebo dětská kuchyňka s pergolou.
  • Nové herní prvky umožňují dětem rozmanitější trávení času při pobytu na zahradě, kdy nové prvky mohou využít při volné hře.

Nové oplocení na zahradě

  • Nové oplocení zahrady zvýšilo bezpečnost dětí během jejich pobytu na zahradě zařízení.
  • Oplocení odděluje zahradu zařízení od zahrady Charity Most a prostoru před zařízením, který je určen k parkování automobilů klientů jeslí, stacionáře i rehabilitace.

Zrušení uzavření jeslí i stacionáře v době letních prázdnin

  • Zvýšení kvality poskytované služby v jeslích i stacionáři vlivem zrušení uzavření zařízení v době letních prázdnin.
  • Rodičům ubydou starosti se zajištěním péče o děti v době letních prázdnin, kdy zařízení bývalo každý rok uzavřeno z provozních důvodů. Jesle se uzavíraly na tři týdny, stacionář poté na čtrnáct dní. Rodiče tak byli odkázáni na čerpání dovolené v termínech uzavření.

Nabídka poskytování služeb dětského stacionáře po dobu prázdnin

  • V případě volné kapacity v dětském stacionáři mohou rodiče dětí se zdravotním postižením, kteří docházejí například do MŠ, ZŠ či speciální školy, využít služeb dětského stacionáře v době jakýchkoliv prázdnin, rodiče tak mají zajištěné hlídání dětí v těchto dnech a mohou v klidu doházet do zaměstnání.

Získání sponzorského daru od Nadačního fondu Severočeská voda

  • Získáním sponzorského daru od Nadačního fondu Severočeská voda ve výši 10.000 Kč, který byl využit na kulturní akce v zařízení, bylo dětem umožněno v našem zařízení zažít krásné chvíle plné radosti a smíchu.